Team NGPF

Vera Sÿkora is sinds april 2023 directeur van de NGPF. Ze studeerde cultuurgeschiedenis en internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht en deed promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Ze was vertaler en redacteur van populairwetenschappelijke boeken over geschiedenis, filosofie, politiek en natuurwetenschap. Daarnaast zette ze zich jarenlang in voor de ecocentrische politieke beweging voor dierenrechten, natuur, milieu en klimaat – eerst lokaal als vrijwilliger, vervolgens internationaal als medewerker van de Animal Politics Foundation, de internationale stichting van de Partij voor de Dieren.

 

Anna Krijger studeerde Arabische taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en werkte als journalist en boekrecensent. In haar vrije tijd deed ze vrijwilligerswerk bij dierenorganisaties. In 2021 besloot ze zich fulltime voor de dieren in te zetten en ging ze aan de slag bij stichting Animal Rights. Sinds juni 2023 werkt ze als projectmedewerker bij de NGPF. Daarnaast schrijft ze een boek over de strijd voor dierenrechten in de Lage Landen dat in 2024 bij uitgeverij Querido verschijnt.

 

 

Marjolijn Veenstra studeerde Diermanagement in Leeuwarden en werkte bij Stichting Bont voor Dieren, waar het campagnevoeren voor de dieren is begonnen. Sinds 2018 is zij volksvertegenwoordiger in Almere voor de Partij voor de Dieren, om haar stad groener, zorgzamer en diervriendelijker te maken. Vanaf juni 2023 werkt ze als all-round projectmedewerker bij de NGPF.