Medewerkers

De Nicolaas G. Pierson Foundation heeft een kleine staf van betaalde medewerkers en werkt daarnaast veel samen met zelfstandige makers en vrijwilligers.

Vera Sýkora is sinds mei 2023 directeur van de NGPF. Ze studeerde cultuurgeschiedenis en internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht en deed promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Ze was vertaler en redacteur van populairwetenschappelijke boeken over geschiedenis, filosofie, politiek en natuurwetenschap. Daarnaast zette ze zich jarenlang in voor de ecocentrische politieke beweging voor dierenrechten, natuur, milieu en klimaat – eerst lokaal als vrijwilliger en later als medewerker communicatie en organisatie van de Animal Politics Foundation, de internationale stichting van de Partij voor de Dieren.
Anna Krijger studeerde Arabische taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en werkte als journalist en boekrecensent. In haar vrije tijd deed ze vrijwilligerswerk bij dierenorganisaties. In 2021 besloot ze zich fulltime voor de dieren in te zetten en ging ze aan de slag bij stichting Animal Rights. Sinds juni 2023 werkt ze als medewerker communicatie, organisatie en research bij de NGPF. Daarnaast schrijft ze een boek over de strijd voor dierenrechten in de Lage Landen dat in 2024 bij uitgeverij Querido verschijnt.
Marjolijn Veenstra studeerde diermanagement in Leeuwarden en werkte bij stichting Bont voor Dieren, waar het campagnevoeren voor de dieren is begonnen. Sinds 2018 is zij volksvertegenwoordiger in Almere voor de Partij voor de Dieren, om haar stad groener, zorgzamer en diervriendelijker te maken. Vanaf juni 2023 werkt ze als medewerker communicatie, organisatie en audiovisuele producties bij de NGPF.