Medewerkers

De Nicolaas G. Pierson Foundation heeft een kleine staf van betaalde medewerkers, maar is ook in een belangrijke mate aangewezen op de inzet van vrijwilligers.

drs. Karen Soeters, directeur
Karen Soeters werd in augustus 2007 benoemd tot directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation. Zij was projectleider van de veelbesproken klimaatfilm ‘Meat the Truth’, verantwoordelijk voor daarop volgende documentaire ‘Sea the Truth’ en een van de makers van een visueel document over onverdoofd ritueel slachten. Naast deze activiteiten is ze werkzaam als docent mediapsychologie aan de Hogeschool van Amsterdam bij het Instituut voor Media en informatiemanagement en is Karen bestuurslid bij de Nederlandse Vegetariërsbond en bij Bont voor Dieren. Tijdens haar studie communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam heeft ze naast beleidsstudies en publieksstudies ook recht en politicologie als verdieping gevolgd. Karen Soeters volgt de problematiek met betrekking tot dierenwelzijn en milieu al zo lang als zij zich kan herinneren. Na haar studie is Soeters werkzaam geweest als onderzoeker voor onder andere een internationaal onderzoeksbureau in New York. Daarnaast is ze als consultant voor verschillende organisaties actief geweest.

Monique van Dijk Armor BJ, project manager
Monique begon in April 2009 als Project Manager International Events bij de Nicolaas G. Pierson Foundation. Zij studeerde audiovisuele journalistiek aan Hogeschool Windesheim in Zwolle, waar ze in 2003 afstudeerde en werkte bij onder andere MTV Networks, At It Productions, Endemol Nederland en Alalena Mediaprodukties. Ze werkte als redacteur en producer mee aan de klimaatfilm ‘Meat the Truth’. Naast deze activiteiten runt zij haar eigen bedrijf als PR Manager voor rockbands. Tevens is zij bestuurslid en een van de oprichters van het film- en multimedia-crossoverfestival, Amsterdam Film eXperience.

drs. Linda Broersen, beleidsmedewerker
Linda Broersen is sinds maart 2009 in dienst bij de Nicolaas G. Pierson Foundation.  Al van kind af aan gaan het welzijn van mens, dier en de aarde haar ter harte. Zij heeft deelgenomen aan diverse educatieve programma’s die de bevordering van begrip tussen culturen en milieubewustzijn tot doel hadden. Linda studeerde culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en haar voornaamste interesse ligt op het gebied van de relatie mens-dier.  Sinds 2006 is zij bestuurslid bij de Dierenbescherming Amsterdam en van 2006 tot 2008 heeft zij zich als vrijwilliger en bestuurslid ingezet voor de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten.