Nieuws

Deense Première van Meat the Truth

De klimaat beweging in Aarhus in Denemarken heeft door het organiseren van een première van Meat the Truth de aandacht gevestigd op het feit dat 18% van alle broeikas gassen veroorzaakt worden door de veehouderij. De premiere vond plaats in de East of Eden Cinema op 23 februari 2009.

Dit evenement was gratis en er werd een duurzaam diner geserveerd. De deense organisatie wil hier o.a. mee proberen te bereiken dat de koks van de toekomst vaker milieu vriendelijke gerechten op tafel zetten. Het evenement werd gesponsord door de Merkur bank.

De dringende boodschap om de consumptie van vlees te verminderen is reeds overhandigd bij de deense minister van klimaat en energie Connie Hedegaard en de deense minister van milieu Troels Lund Poulsen in de vorm van een document en een speech met daarin de resultaten van de YouPec (Youth Perspective on Consumption) conferentie, waar Benjamin Bro-Jorgensen en Signe Skov Pedersen van de deense klimaat beweging – en Karen Soeters (directeur, Nicolaas G. Pierson Foundation) – aan hebben meegewerkt, samen met 158 jongeren uit heel Europa. Uit de YouPec conferentie volgde een aantal hoofd aanbevelingen:
– verminder vlees consumptie
– verminder verspilling en afval
– verminder energie consumptie
– verbeter de aanpak van educatie van duurzaamheid

De premiere in de pers: aarhus.lokalavisen.dk/article/20090224/ARTIKLER/123022592/1444