Nieuws

Plan B Symposium groot succes

Op zondagmiddag 10 september organiseerde de Nicolaas G. Pierson Foundation voor leden van de Partij voor de Dieren en PINK! het Plan B Symposium in het Rozentheater te Amsterdam.

Animaties
In navolging van de clusterdocumentaire One Single Planet heeft de Nicolaas G. Pierson Foundation animaties gemaakt met onderwerpen als bijensterfte, politieke klimaatverandering, de 6e uitstervingsgolf, luchtvervuiling, Q-koorts, welvaart zonder groei en plantaardige landbouw. Het doel van deze animaties is om problemen aan te kaarten en oplossingen te bieden.

Tijdens het symposium werden de animaties vertoond en aan de hand daarvan vertelden volksvertegenwoordigers over hoe dit thema aansluit bij de politieke situatie in zijn of haar gebied.

Sprekers
De dag werd geopend door directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation, Karen Soeters, waarna Nina Pierson, de dochter van de 10 jaar geleden overleden Nicolaas G. Pierson, naamgever van onze foundation, het woord nam. Zij vertelde over haar vader en zijn gedachtengoed. Volksvertegenwoordigers die tijdens dit symposium de verschillende onderwerpen toelichtten waren senator Niko Koffeman, Johnas van Lammeren (gemeenteraadslid Amsterdam), Christine Teunissen (senator en gemeenteraadslid Den Haag), Pascale Plusquin (Provinciale Statenlid Limburg), Kirsten de Wrede (Provinciale Statenlid Groningen) en Tweede Kamerleden Frank Wassenberg en Lammert van Raan. Na de presentaties kreeg het publiek de kans vragen te stellen aan de sprekers en ontstonden er levendige discussies en gesprekken. Ook de makers van de animaties, Alain Koopmans en Sebastiaan de Ruijter, waren aanwezig tijdens het symposium.

De presentaties van de volksvertegenwoordigers zijn op video vastgelegd. Binnenkort worden de beelden hiervan gepubliceerd op de website van de Nicolaas G. Pierson Foundation.