Nieuws

Succesvolle start Meat the Truth – Next Generation

Afgelopen zaterdag, 31 maart 2012 vond de eerste trainingsdag plaats van het Meat the Truth – Next Generation traineeship. Deze dag stond in het teken van kennismaking met elkaar en de organisatie.

Foto: Thomas Schlijper

De 26 deelnemers van het traineeship hebben verschillende achtergronden en komen uit verschillende hoeken van Nederland en België. In leeftijd variëren de studenten en jonge professionals van 19 tot en met 30 jaar. Wat zij gemeen hebben is dezelfde interesse in dierenwelzijn, natuur, verdelingsvraagstukken, duurzaamheid en milieu.

Op de eerste trainingsdag zijn ook de eerste stappen gezet naar een onderzoeksplan. De deelnemers gaan zich verder verdiepen in de volgende onderzoeksthema’s:
– Lespakket voor bovenbouw middelbare school en MBO of voor basisschool
– Vegetarisme en vleesmindering in de media
– Beleidsmiddelen voor eiwittransitie
– Catering en vleesmindering
– Imago van groenten en vleesvervangers
Het doel van deze vijf onderzoeken is om een bijdrage te leveren aan het verbreden van kennis en bewustzijn over eiwittransitie.

Het traineeship duurt tien maanden en bestaat uit acht trainingsdagen, een begeleid onderzoek, een congres en een actieproject. De volgende trainingsdag vindt plaats op zaterdag 14 april 2012.