Nieuws

Sea the Truth officiële selectie Animal Film Festival

Sea the Truth officiële selectie Animal Film Festival

Sea the Truth, de documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation waarin de staat van onze oceanen centraal staat, is onderdeel van de officiële selectie van het Animal Film Festival in Grass Valley, Californië, V.S., dat plaatsvindt op zaterdag 28 februari.

Het Animal Film Festival wordt georganiseerd door het Center for Animal Protection & Education (CAPE), een non-profit dierenbeschermingsorganisatie in Californië, en vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Het programma bestaat uit zo’n 22 korte en langere documentaires over dierenwelzijn, dierenrechten, de band tussen mens en dier, of initiatieven die het leven van dieren verbeteren.

 

In Sea the Truth staat de conditie van onze zeeën en oceanen centraal. In de film gaan twee jonge marien biologen, Marianne van Mierlo en Barbara van Genne, op verzoek van Marianne Thieme wereldwijd op zoek naar wetenschappelijke informatie over de conditie van onze grootste ecosystemen, die meer dan 2/3 van onze planeet bedekken. Onderwaterfotograaf Dos Winkel toont de schoonheid van het onderwaterleven en de enorme bedreigingen waaraan dat bloot staat.

Als we in het huidige tempo vis blijven vangen en eten kunnen over 30 jaar de oceanen en zeeën leeggevist zijn. Wetenschappers verkondigen deze boodschap al jaren, maar dit heeft nog niet geleid tot maatregelen die het tij kunnen keren.