Nieuws

NGPF organiseert traineeship Meat the Truth – Next Generation

Moet ons voedselsysteem er volgens jou over 20 jaar helemaal anders uitzien? Wil jij hierover een onderzoek opzetten en in debat gaan met beleidsmakers? Wil je jezelf ontwikkelen als onderzoeker, campagneleider en woordvoerder voor duurzaam voedsel? En wil je graag nieuwe mensen leren kennen en actie ondernemen?


Stel je dan nu kandidaat voor het Meat the Truth-Next Generation traineeship 2012!
Met de voedselcrisis, de biodiversiteitcrisis en de milieucrisis in het achterhoofd, zijn zowel wetenschappers als overheid het er meer en meer over eens:  we moeten minder dierlijke producten eten. De veeteeltsector is volgens VN-berekeningen milieuvervuiler nummer 1. Bovendien zijn dierlijke producten als voedselbron vaak uiterst inefficiënt. Voor de productie van één kilo vlees of zuivel, is minstens 7 kilo graan nodig. Een zogenaamde ‘eiwittransitie’ van dierlijke naar meer plantaardige eiwitbronnen, is één van de oplossingen. Maar op de vraag hoe we die vermindering moeten bewerkstelligen, is het antwoord nog zoek.
Verlagen we binnenkort massaal onze vleesconsumptie? Moet er een vleestaks komen? Is de toekomst plantaardig en indien ja, hoe kan Nederland een voortrekkersrol spelen in die transitie?
De Nicolaas G. Pierson Foundation wil in 2012 samen met studenten en jonge professionals (t/m 30 jaar) nadenken over deze vragen. Daarom gaat in maart 2012 de eerste editie van Meat the Truth- Next Generation traineeship van start. Dit traject biedt jonge mensen de kans om buiten hun eigen vakgebied te leren, een onderzoek op te zetten onder leiding van professionals, debatvaardigheden te trainen en inspirerende contacten op te doen.
Het Meat the Truth Next Generation traineeship duurt tien maanden en bestaat uit acht trainingsdagen, een eigen begeleid onderzoek, een congres en een actieproject. Bekijk het uitgebreide programmaoverzicht op deze website.
Details:
•    Inschrijven kan via v.vrindts@ngpf.nl.  Hoe sneller je jezelf aanmeldt, hoe meer kans je hebt om geselecteerd te worden.
•    Schrijf een motivatiebrief waarin je antwoord geeft op de volgende vragen:
o    Waarom wil jij deelnemen aan het Meat the Truth Next Generation traineeship?
o    Wat verwacht je van het programma?
o    Wat kan jij bijdragen aan het uitvoeren van het onderzoek en het actieproject?
o    Hoeveel tijd kun je hierin investeren?
o    Wat moeten we verder nog van je weten?
•    Stuur een CV en foto mee met je aanmelding
•    Deelnemers worden geselecteerd op basis van motivatie, achtergrond en beschikbaarheid.
•    In februari en maart vinden de selectiegesprekken plaats.
•    Het Meat the Truth- Next Generation traineeship begint op 31 maart  2012 en eindigt in januari 2013 .
•    Het trainingstraject bestaat uit acht trainingsdagen, 2 excursies (waarvan 1 in het buitenland), een onderzoeksperiode en een congres.
•    Kosten voor deelname zijn 200 euro. Dit is inclusief lunch tijdens de trainingsdagen, excursies en eventueel vervoer.