Nieuws

NGPF organiseert Sea the Truth Seminar

Als we in het huidige tempo vis blijven vangen en eten kunnen over 30 jaar de oceanen en zeeën leeggevist zijn. Wetenschappers verkondigen deze boodschap al jaren, maar dit heeft nog niet geleid tot maatregelen die het tij kunnen keren. De oplossing wordt door overheden gezocht in duurzame visserijprojecten. Maar bestaat er eigenlijk wel zoiets als duurzame visserij? En is het echt wel nodig zoveel vis te vangen en te eten?

In mei 2010 ging Sea the Truth in première. Deze documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation liet vooraanstaande wetenschappers aan het woord over de toekomst van onze oceanen. Tijdens het Sea the Truth Seminar op zondag 6 november 2011, van 13:00 tot 18:00, wordt dieper ingegaan op deze thema’s. Op het programma staan wetenschappers van ondermeer het Instituut voor Milieuvraagstukken (VU) en Universiteit Wageningen (WUR). Ook zal Tweede Kamerlid Esther Ouwehand een lezing geven over het visserijbeleid in Nederland. Het is een ideale gelegenheid om u te verdiepen in de staat van onze oceanen, overbevissing, bijvangst en de gezondheidsaspecten van vis. Aansluitend is er een feestelijke receptie en krijgt u de mogelijkheid om vanaf 18:30 deel te nemen aan een Gastronomisch Zeebanket, een plantaardig driegangenmenu in het teken van de zee.

Deze dag zal plaatsvinden op zondag 6 november 2011, van 13:00 tot 18:00 in het Mirror Centre Amsterdam. Inschrijven kan hier.

Alle info over het Sea the Truth Seminar vind u op deze website.