Nieuws

Meat the Truth en Sea the Truth wereldwijd in de aandacht

Meat the Truth en Sea the Truth wereldwijd in de aandacht

Er is veel internationale belangstelling voor de films Meat the Truth en Sea the Truth. Met vaste regelmaat worden er vertoningen van de documentaires in het buitenland georganiseerd, uiteenlopend van een kleinschalige informatieavond in een bibliotheek in Sigtuna, Zweden, tot een filmavond als onderdeel van een reeks klimaatfilms op de American University in Washington tot aan omvangrijkere festivals zoals het VegFest Uk in Londen, waar beide films in oktober vertoond zullen worden.

De film Sea the Truth, in 2010 gemaakt in opdracht van de Nicolaas G. Pierson Foundation, staat deze zomer in het bijzonder in India in de belangstelling waar de film geselecteerd is voor twee afzonderlijke filmfestivals. Eind augustus is de documentaire Sea the Truth, over de gevolgen van overbevissing en vervuiling op ecosystemen, te zien op het Voices from the Waters International Film Festival. Dit festival vindt plaats in het Zuid-Indische Bangalore en richt zich speciaal op films met aandacht voor water en klimaatverandering. Tussen 18 en 22 september zal Sea the Truth vertoond worden op het Auroville Film Festival, enkele honderden kilometers ten zuidoosten van Bangalore.

Naast de aandacht die de films genieten door internationale roulatie wordt ook het bereik van de films online steeds groter door het almaar toenemende aantal taalversies. Zo is de film Meat the Truth – al in meer dan tien verschillende talen beschikbaar – nu ook in de Hebreeuwse taal te bekijken en zal Sea the Truth binnenkort eveneens toegankelijk zijn voor het Poolssprekende publiek.