Nieuws

Future Food Academy open voor aanmeldingen

Future Food Academy open voor aanmeldingen

Verlagen we binnenkort massaal onze vleesconsumptie? Moet er een vleestaks komen? Is de toekomst plantaardig en indien ja, hoe kunnen Nederland en België een voortrekkersrol spelen in die transitie? De Future Food Academy is voor jongeren tot en met 30 jaar die actief aan de slag willen gaan met oplossingen voor een duurzaam plantaardig voedselsysteem. In december gaat de eerste academie van start.

FFA-plaatje-aanmelden-academie

De Nicolaas G. Pierson Foundation organiseerde in 2012 voor het eerst een traineeship voor studenten en jonge professionals over deze vragen onder de naam Meat the Truth – Next Generation traineeship. Dit traject bood jonge mensen de kans om buiten hun eigen vakgebied te leren, een onderzoek op te zetten onder leiding van professionals, debatvaardigheden te trainen en inspirerende contacten op te doen. Tussen december 2013 en mei 2014 wordt een tweede traineeship georganiseerd onder de nieuwe naam Future Food Academy. Ook nieuw aan dit traineeship is dat het Nederlands-Vlaams wordt. Viva Las Vega’s en de Nicolaas G. Pierson Foundation zijn de Nederlandse partners in het project; Act4Change en EVA vzw zijn de Vlaamse partners.

De Future Food Academy duurt een half jaar en bestaat uit vier trainingsweekends, een eigen actieproject en enkele ontmoetingen met nationale en Europese politici. Aanmelden is mogelijk tot aan 16 november. Kijk op www.futurefoodacademy.nl voor meer informatie.