Nieuws

Eervolle onderscheiding voor Meat the Truth in Brazilië

Meat the Truth, de klimaatfilm gepresenteerd door Marianne Thieme, heeft in Brazilië een Eervolle Onderscheiding gekregen. De spraakmakende documentaire, die aantoont dat de veehouderij een van de grootste veroorzakers is van klimaatverandering, werd vertoond tijden het 1e Internationale Filmfestival voor de Rechten van Dieren, dat op 29 en 30 augustus plaatsvond in Curitiba, Brazilië. Meat the Truth hoorde bij de drie films die in de prijzen vielen op het festival.

Meat the Truth ontving op 15 november 2008 al een Eervolle Onderscheiding van de Film Council of Greater Columbus, tijdens het Columbus International Film and Video Festival in de Verenigde Staten.

De documentaire is inmiddels over de gehele wereld vertoond, in landen als Taiwan, Australië, Nieuw-Zeeland, Equador, Canada, Italië, Duitsland, Argentinië, Spanje, Kroatië, Slovenië, Singapore, Portugal en Groot-Brittannië, en is vertaald in 6 verschillende talen: Chinees, Croatisch, Spaans, Portugees, Sloveens en Italiaans. Op het moment wordt er gewerkt aan een Turkse, Duitse en Franse vertaling. De Nederlandse , Engelse en Portugees ondertitelde versie zijn inmiddels gratis online gezet om een groot publiek kennis te laten maken met de film: http://www.meatthetruth.nl (Nederlandse en Engelse versie) en http://www.youtube.com/watch?v=dk7LPUHes8U (Portugese versie).

Meat the Truth is een productie van de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF), het wetenschappelijk bureau van de Nederlandse Partij voor de Dieren.