Documentaire: One Single Planet

One Single Planet

One Single Planet is de vierde documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation. In deze film, over de grote duurzaamheidsproblemen die onze planeet bedreigen en de mogelijke oplossingen om de aarde leefbaar te houden voor komende generaties, sprak Marianne Thieme met toonaangevende wetenschappers, beleidsmakers en denkers over de metafoor van astronaut Wubbo Ockels, die de aarde vergeleek met een uit koers geraakt ruimteschip met 7 miljard opvarenden.

Aan de hand van het wereldvoedselprobleem, de wereldwatercrisis, zoönosen en het biodiversiteitsprobleem, denken wetenschappers mee over de oorzaken en mogelijke oplossingen voor de systeemcrisis die de wereld in zijn greep houdt.

Marianne Thieme:

“Het is opmerkelijk dat een autofabrikant als Volvo zich in reclamezendtijd meer lijkt te bekommeren over de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen dan politici dat doen in verkiezingsdebatten. Traditionele politici beperken zich tot een zeer kortzichtig en eenzijdig mensbeeld, zonder toe te komen aan een wereldbeeld waarin plaats is voor mededogen en duurzaamheid. Ik vind dat er eindelijk in breder perspectief over oplossingen gedacht moet worden en hoop zeer dat deze documentaire daartoe een aanzet kan geven”.

In de documentaire One Single Planet komen opinieleiders en wetenschappers aan het woord, zoals Vandana Shiva, Prof. Arjan Hoekstra, VN voedselrapporteur Dr. Hilal Elver, Prof. Hans Zaaijer, Prof. Jan Willem Erisman.

De documentaire beleefde haar wereldpremière op woensdag 11 maart 2015 in het door studenten bezette Maagdenhuis in Amsterdam.

www.onesingleplanet.com