Meat the Truth: besparingstabellen

Meat the Truth vormt niet alleen een kritische analyse van de samenhang tussen het broeikaseffect en de intensieve veehouderij. Het biedt ook haalbare oplossingen aan waarmee de uitstoot van broeikasgassen in ons land aanzienlijk kan worden teruggedrongen. Zodoende wordt de consument geconfronteerd met prikkelende, persoonlijke dilemma’s: kan hij beter zijn biefstuk of de auto laten staan?

De film laat zien dat wanneer iedereen in Nederland slechts 1 dag in de week geen vlees zou eten, dat al een het aanzienlijk verschil zou maken voor het Nederlandse klimaat. Alle klimaatdoelstellingen van de Nederlandse regering voor particuliere huishoudens zouden er in één klap mee gerealiseerd worden.Zulke oplossingen zijn natuurlijk niet uit de lucht gegrepen. Zij zijn het resultaat van deskundige berekeningen die gemaakt zijn door wetenschappers van het Instituut voor Milieuvraagstukken en de Vrije Universiteit Amsterdam. Klik hier om de besparingstabel te zien.

Hierin worden de berekeningen voor de besparingen door de vermindering van vleesconsumptie gepresenteerd niet alleen voor Nederland maar ook voor de Verenigde Staten en Groot Brittannie.