Nieuws

Documentaire: De Haas in de Marathon

Op 28 oktober 2002 wordt voor het eerst in de wereldgeschiedenis een politieke partij opgericht die niet uitgaat van het menscentraal denken. De Partij voor de Dieren betekent een nieuwe politieke stroming die belang hecht aan een andere omgang met dieren, natuur en milieu. “Toen de Partij voor de Dieren tien jaar geleden werd opgericht, werd met de nodige scepsis gereageerd vanuit de traditionele politiek. Maar al spoedig bleek de Partij voor de Dieren als haas in de marathon te fungeren”, aldus mede-oprichter en partijleider Marianne Thieme.


In 2006 werd de Partij voor de Dieren in het nationale parlement gekozen. Inmiddels heeft de partij een eigen politieke jongerenorganisatie Pink, een wetenschappelijk bureau – de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF) – en wordt de partij nationaal breed vertegenwoordigd.

In opdracht van de Nicolaas G. Pierson Foundation maakte filmmaker Joost de Haas een documentaire over tien jaar Partij voor de Dieren. In de film zijn behalve interviews met de oprichters van de partij ook reacties, van toen en nu, uit de wetenschap, de politiek en de media te zien op deze nieuwe stroming in de politiek.

De Haas in de Marathon ging op zondag 28 oktober in première in theater Orpheus in Apeldoorn, tijdens het tienjarig jubileum van de Partij voor de Dieren. Een DVD van de film is hieronder te bestellen:

Verzendopties

Bekijk hieronder de trailer van De Haas in de Marathon: