Nieuws

Boekpresentatie Franstalige versie van klimaatbundel Meat the Truth in Parijs

De klimaatbundel en DVD van Meat the Truth zijn sinds vorige week ook in Frankrijk verkrijgbaar. La Vérité sur la Viande werd op 3 april in Parijs gepresenteerd door Marianne Thieme en de Franse uitgever Les Arènes.

De Engelstalige bundel Meat The Truth, Essays on Livestock Production, Sustainability and Climate Change werd in 2010 uitgebracht door de Nicolaas G. Pierson Foundation als vervolg op de internationaal gerenommeerde klimaatfilm Meat the Truth. Tal van wetenschappers komen in het boek aan het woord, zoals Geoff Russell, John Powles, Elke Stehfest, Daniëlle Nierenberg, Barry Brook en Harry Aiking. Ook de wetenschappers van Wageningen Universiteit die de conclusies van Meat the Truth doorrekenden op verzoek van minister Verburg en Marianne Thieme leverden een bijdrage aan het boek. Verder zijn er in het boek bijdragen van opinieleiders als Mark Bittman (New York Times), Tobias Leenaert (EVA) en Dirk Jan Verdonk opgenomen.

De Nicolaas G. Pierson Foundation beoogt met deze bundel inzicht te geven in het verband tussen de veehouderij en de uitstoot van broeikasgassen en de waarde van een overgang naar een meer plantaardig voedingspatroon.

“Meat the Truth markeert de omslag in denken over de productie van dierlijke eiwitten. Het is fantastisch dat de boodschap van Meat the Truth nu ook voor het Franstalig publiek toegankelijk is. Het is in het belang van toekomstige generaties dat het debat over de consumptie van vlees in relatie tot het klimaatprobleem zo breed mogelijk wordt gevoerd,” aldus Marianne Thieme, partijleider Partij voor de Dieren.