Nieuws

Boek Meat the Truth (het vervolg op de film) vanaf 2 juni verkrijgbaar

De Nicolaas G. Pierson Foundation presenteert op 2 juni a.s haar Engelstalige boek ‘Meat the Truth, Essays on Livestock Production, Sustainability and Climate Change’. Het boek Meat The Truth vormt het vervolg op de gelijknamige documentaire die in 2008 in Londen gepresenteerd werd en inmiddels in 13 taalversies en 16 landen beschikbaar is. Meat the Truth was de eerste klimaatfilm waarin het verband tussen de veehouderij en de uitstoot van broeikasgassen werd belicht.

In de bundel Meat the Truth, Essays on Livestock Production, Sustainability and Climate Change komen tal van wetenschappers aan het woord, zoals Geoff Russell, John Powles, Elke Stehfest, Daniëlle Nierenberg, Barry Brook en Harry Aiking. Ook de wetenschappers van Wageningen UR die de conclusies van Meat the Truth doorrekenden op verzoek van minister Verburg en Marianne Thieme leverden een bijdrage aan het boek. Daarnaast leverden opinieleiders als Mark Bittman (New York Times), Tobias Leenaert (EVA) en Dirk Jan Verdonk een bijdrage aan het boek.

De Engelstalige versie van de documentaire is als DVD-bijlage aan het boek toegevoegd. Meat the Truth markeert de omslag in denken die plaatsvindt ten opzichte van de productie van dierlijke eiwitten. Repte Al Gore in An Inconvenient Truth met geen woord over de veehouderij, inmiddels is hij vurig pleitbezorger van vleesvermindering, evenals Herman Wijffels en de 700 wetenschappers die het pleidooi voor een duurzame veeteelt ondertekenden op initiatief van Roos Vonk.

De Nicolaas G. Pierson Foundation beoogt met haar nieuwe uitgave een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk debat over de consumptie van dierlijke eiwitten in relatie tot het klimaatprobleem. Het eerste exemplaar zal door Marianne Thieme worden aangeboden aan Dr. Harry Aiking van het instituut voor Milieuvraagstukken van de VU, één van de pioniers in Nederland op het gebied van het in kaart brengen van de problemen rond de productie van dierlijke eiwitten. Aiking zal een korte presentatie geven over de relatie tussen eiwitproductie, biodiversiteit en klimaatverandering.

Wilt u een exemplaar van meat the Truth, Essays on Livestock Farming, Sustainability and Climate Changebestellen? Klik dan op de knop “nu kopen” hieronder! U krijgt uw exemplaar dan zo spoedig mogelijk thuis gestuurd!

__________________________________________________
Meat the Truth, Essays on Livestock Production, Sustainability and Climate Change
Paperback – 240 blz. – ISBN 978-94-90034-03-0 – verkoopprijs € 19,95 – Nicolaas G. Pierson Foundation

Wilt u het boek bestellen en laten verzenden binnen Nederland? Klik dan op de knop “nu kopen hieronder”. Wilt u het boek laten verzenden binnen Europa, maar buiten Nederland? Klik dan op de onderste knop.

Wilt u het boek bestellen en laten verzenden binnen Europa, maar buiten Nederland? Klik dan op de knop “nu kopen” hieronder.